Szerzői jog © 2019 Zsindelyaruhaz.hu webáruház
Zsindelyaruhaz.hu webáruház
Kezdőoldal  |  Bejelentkezés  |  Regisztráció  |  Részletes kereső  |  Kapcsolat     
  
Termék kategóriák
Egyéb információk
EN - About Us
Zsindely árak
Sitemap - Oldaltérkép
Blog
Adatvédelmi tájékoztató
Kapcsolat
Jogi információk
Letöltések
Mire van szükségem?
Zsindely felrakás útmutató
Ingyenes anyagigény számítás
Átzsindelyezés
Felépítése, rétegrend
Felhasználási területek
Garanciális feltételek
Általános Szállítási Feltételek
Linkajánló
Egyéb
Vevőszolgálat
XHTML 1.0 és CSS érvényesített

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

Felépítése, rétegrend

Zsindely felépítése

Az IKO bitumenes tetőzsindely felépítése hosszú évtizedek során forrt ki a mai, 21. század kihívásainak megfelelő szintre.

Pár évvel ezelőtt még -főleg a tömegtermeléséről híres Észak-Amerikában- a zsindelylemezek hordozórétege szerves anyagból készült lemez volt, lényegében tömörített cellulóz rostok. Ezeket különböző forrásból (ujrahasznosított karton, papír, cellulóz) nyerték. Hátránya, hogy  a kapilláris felszívódás miatt a szerves rostok hajlamosak voltak a korhadásra, ami a zsindelyrétegek delaminálását okozhatta, kiváltképpen azokban az esetekben, amikor az ajánlott alkalmazástechnikát nem, vagy csak részben tartották be a kivitelezési folyamat során.

Ezt a technológiát napjainkra felváltotta a szervetlen hordozórétegre épített zsindely, ami lehet poliészter, üvegszövet vagy -fátyol, illetve ezek tetszőleges kombinációja. Ennek a hordozórétegnek a használata nemcsak a fent említett kapilláris víz visszaszivárgásának problémáját orvosolja, de hihetetlen mértékben növeli meg a zsindely fizikai paramétereinek végértékét is. (szakadási nyúlás, szögkitépési ellenállás, stb.)

A zsindelygyártási folyamat elején a több kilóméteres hordozóréteg tekercseket befűzik a gyártósor elején található, pufferként szolgáló görgősorba. Ennek rendeltetése, hogy a gyártás folyamata ne szakadjon meg egy esetleges fennakadás ellenére sem.

Első lépésként a hordozóréteget átitatják viszkózus bitumen oldattal, ezzel segítve elő a később felhordásra kerülő bitumen rétegek kiváló tapadását.

Ezután következik az alsó és felső bitumen réteg felhordása. Az esetlegesen felvitt felesleges mennyiséget visszanyerik és újrahasznosítják a folyamat során.

Következő lépésben a zsindelylemez felső felülete megkapja a bazalt zúzalék szórást, aminek elsődleges funkciója a bitumen UV sugárzás elleni védelme, de nem utolsó sorban ez a réteg adja a zsindely esztétikai értékét hordozó színhatást is az elkészült tetőfelületen. A granulátum felszórása után precíziós görgősoron halad át a zsindely, amely biztosítja a granulátum szemcséknek a bitumen masszába történő beágyazódását.

Visszatérő kérdés, hogy baj-e, ha az ereszben zsindelyről származó granulátumot találunk. Az IKO zsindelyek esetében ez NEM baj. A gyártási folyamat során mindíg nagyobb mennyiségű granulátumot szórnak a felületre azért, hogy természetes kiszóródás után is maradjon elegendő mennyiségű zúzalék az UV védelmi feladat hiánytalan ellátására. A gyár laboratóriuma un. dörzsöléses tesztel vizsgálja az IKO zsindelyek granulátum kipergési mutatóit, és azok rendre a piac élvonalában vannak!

Ezután már csak a lemez hátoldalára kerül a homokszórás illetve a felső oldalra az a fólia csík, amely a zsindelylapok összeragadását hivatott megakadályozni a csomagolásban. (Ezt a csikot NEM kell eltávolítani felrakáskor!)

Az utolsó lépés a lemezek méretre és formára vágása, csomagolás és kiszállítás Önökhöz! Kacsintás

 

Amennyiben a témával kapcsolatban kérdése van, kérjük keressen meg minket elérhetőségeink bármelyikén!

 

 

 


 

www.zsindelyaruhaz.hu

Google+ By Andrea Czidor

VNV a Google+-on

Folytatás
Kosár tartalma
Az Ön kosara jelenleg üres...
Akciós termékek
004.Cambridge Xpress 52 Dual Black fekete laminált zsindely
004.Cambridge Xpress 52 Dual Black fekete laminált zsindely
Ár: 2.522 Ft/m2 bruttó
Akciós ár: 1.999 Ft/m2 bruttó
Akció időtartama: 2019. 10. 08 - a készlet erejéig
Kedvencek
01.Armourbase Pro polipropilén hordozójú bitumenes zsindely alátétlemez
02.Armourbase ECO 50 polipropilén hordozójú bitumenes zsindely alátétlemez
03.Armourbase 15 bitumenes zsindelyalátétlemez 1,5 mm
04.Armourbase Pro Plus polipropilén hordozójú bitumenes zsindely alátétlemez
05.Superglass 3T 10 vörös téglány zsindely
Vélemények a termékről tovább
Cambridge Xpress 53 Autumn Brown barna laminált zsindely
A házunkon IKO Cambridge Xpress 53 Autumn Brown zsindely van ..
5 az 5 csillagból!
viszontelado1