Szerzői jog © 2024 Zsindelyaruhaz.hu webáruház
Zsindelyaruhaz.hu webáruház
Kezdőoldal  |  Bejelentkezés  |  Regisztráció  |  Részletes kereső  |  Kapcsolat     
  
Termék kategóriák
Egyéb információk
Fizetési módok
Koronavírus Tájékoztató
Blog
Zsindely felrakás útmutató
Rólunk mondták - Vélemények
Mire van szükségem?
Ingyenes anyagigény számítás
Zsindely tető kalkulátor
Garanciális feltételek
Általános Szállítási Feltételek
Kapcsolat
Letöltések
Átzsindelyezés
EN - About Us
Zsindely árak
Felépítése, rétegrend
Felhasználási területek
Sitemap - Oldaltérkép
Adatvédelmi tájékoztató
Jogi információk
Linkajánló
Vevőszolgálat
XHTML 1.0 és CSS érvényesített

További webáruházaink:
zsindely.hu | zsindely.net | zsindely.eu | squashuto.hu | zsindelyaruhaz.hu | ereszaruhaz.hu

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

Zsindely felrakás útmutató

Az IKO zsindely felrakása:

zsindely felrakásEz az oldal részletekbe menően foglalkozik a zsindely felrakása során legfontosabb tudnivalókkal, a beépítés szakszerűségét és a garancia meglétét szavatoló ismérvek tételes felsorolásával. Amennyiben Önnek fontos, hogy a vásárolt zsindely ne csak addig legyen tökéletes, amíg a tetőfedő felbontja a csomagot, hanem a kész héjalás is hosszú évtizedeken át szolgálja az Ön legnagyobb befektetésének, a házának védelmét, úgy olvassa végig ezt az oldal figyelemmel.
A zsindely élettartamát leginkább meghatározó tényező a beépítés szakszerűsége, a zsindely felrakás minősége. A piacon kapható tetőzsindelyek nagy többsége viszonylag homogén minőségi szinten mozog -bár az IKO zsindelyek ebben az összehasonlításban is kiemelkedőek- mégis találkozhatunk problémás, reklamációt eredményező héjalással. Ennek oka, hogy a zsindely fedés modern, viszonylag új technológia, amit az azzal dolgozó szakembereknek teljesen el kell sajátítani ahhoz, hogy tökéletes, hosszan tartó és problémamentes tetőfedést produkáljanak.zsindely tető szerkezeti kép

Az IKO minden lehetséges módot megragad arra, hogy a zsindely fedés mikéntjét mind a szakembereknek, mind pedig a megrendelő végfelhasználónak bemutassa és ebben cégünk, a VNV Kft. természetesen örömmel segédkezik. Az IKO weboldalán elérhető az online videó tréning, melynek témája a zsindely felrakása, ennek anyagát cégünknél DVD formában is át tudjuk nyújtani megrendelőinknek. A videót online megnézhetik a következő linkre kattintva (magyar nyelvű narrátorhoz válassza a "Language selection" legördülő menüből a "Hungarian - Magyar" pontot.) IKO zsindely felrakási útmutató megtekintése.

Természetesen írásos, magyar nyelvű alkalmazástechnikai útmutatót is rendelkezésére bocsátunk megrendelőinknek. Ez le is tölthető PDF formátumban, a következő linkre kattintva: IKO bitumenes zsindely felrakás PDF.

Önnek, mint a zsindelyhez esetleg kevésbé értő magánvásárlónak saját, jól felfogott érdeke, hogy ha nem túl részletekbe menően is, de elmélyüljön a zsindely felrakása, a héjalás kialakítása technikájában és megkövetelje annak betartását kivitelezőjétől. Hiszen az Ön által szerződött tetőfedő a jövő hónapban már másik tetőn dolgozik, Ön lesz az, aki az adott zsindely tető alatt éli le az elkövetkező 15-30 évet, ezért annak tökéletes kivitelezése és garantáltan hosszú életartama az Ön számára a legfontosabb! Ezért fontos Önnek, hogy a zsindely felrakása szakszerűen történjen!!!

És most a lényeg: hogyan rakjuk fel az IKO bitumenes tetőzsindelyt?

 

Néhány általános tudnivaló:

  • Az IKO nem vállal felelősséget a zsindely szakszerűtlen felrakásából vagy a tetőfelület nem megfelelő előkészítéséből eredő beázások esetén. A zsindely nem alkalmazható közvetlenül a tetőtér szigetelése fölött, a zsindely hordozó felülete és a szigetelés között jól szellőztetett légrésnek kell elhelyezkednie.
  • Azonos tetőfelületen ne keverjen különböző gyártási dátumú zsindelyeket!
  • Az árnyalatnyi színeltérés a zsindely természetéből adódik és nem minősül gyártási hibának. Elkerülendő a színfoltok kialakulását a tetőn, a zsindelylapokat véletlenszerűen kell különböző csomagokból összeválogatni és átlósan felfelé haladva beépíteni.
  • Tilos a zsindelyeket eltolás nélkül felrakni!
  • NE távolítsa el a zsindelylapok hátulján található vékony fóliacsíkot. Kizárólag csomagolási céllal kerültek oda, nincs feladatuk a zsindely leragadásakor.
  • zsindely felrakás, öntapadó réteg fólia eltávolításaMindazonáltal a fóliát az öntapadós hátoldalú zsindelyekről a felrakás során el kell távolítani!
  • A gyár által felvitt ragasztócsíkot a nap melege fogja aktiválni. Kézi ragasztás szükséges hideg időben történő felrakáskor illetve nagy tetőlejtés esetén. A felhasznált bitumenes zsindelyragasztó csak az IKO által bevizsgált és jóváhagyott lehet.
  • A csomagokat felnyitás előtt hajlítsuk meg, így segítve a zsindelylapok szétválását.
  • A lábnyomok kialakulását elkerülendő, ne lépjünk a zsindelytetőre forró időben.

A következő anyagokra, szerszámokra lesz szükség a zsindely felrakása során:

- IKO zsindely, az Ön választása szerint

- Zsindely alátét lemez, ami lehet hagyomyányos (üvegfátyol erősítésű) vagy poliészteres

- OSB lap, ami a zsindely rétegrendjét hordozza

- Vápa fedésére IKO Armourvalley vápalemez vagy fém vápatakaró lemez

- Bádogozások, eresz-, orom- és falszegély lemezek, kéménybádog

- Zsindelyszög - minimum 25 mm hosszú, rozsdamentes szögek, 10 mm fejátmérővel. A szögszár átmérője minimum 3 mm és bordázott. A Cambridge HD típus és a gerinc valamint az élgerincek szögelését 30 mm hosszú szögekkel kell végezni.

- Bitumenes zsindelyragasztó - IKO Shingle Stick javasolt

- Szellőzők - A zsindelytető rétegrendjének kiszellőztetését hivatott elvégezni, megléte garanciális feltétel!!

 

Az összes szükséges zsindely mennyiség meghatározása:

A szükséges tetőzsindely mennyisége alapvetően három tényezőből áll össze.

1. A tető fedéséhez szükséges mennyiségű zsindely. Ez a számított nettó tetőfelület nagyságával és a tető szerkezetének bonyolultságától függően a ráhagyásokkal kialakított érték. Egyszerű tető esetén (pl. "kockaház" sátor- vagy nyeregtetővel) 5% körül kell a plusz zsindely mennyiséget számolni, míg egy bonyolult, sok tetőablakkal, részletgazdag tetőgeomatriával megálmodott tetőre 13-15%-ot is rá kell számolnunk a lehulló veszteség miatt.

Egy csomag zsindelyből általában 3 m2 körüli fedett tetőt lehet kialakítani, azonban sokan nem tudják, hogy az egy csomagból lefedhető felület mennyisége függ a tető lejtésszögétől!! Minél laposabb a tető, annál jobban össze kell tolni a zsindelylapokat egymásra, így hozva létre nagyobb átfedést, ami biztonságosabb vízzárást eredményez. Ilyenkor természetesen nem tudunk maximális mennyiségű tetőt lefedni az adott zsindelycsomagból.
Az alábbi táblázat mutatja, melyik zsindelytípus milyen tetőlejtések között használható, mekkora a látható felületük, mekkora felület fedhető velük csomagonként, valamint hogy egy fedett tetőnégyzetméter milyen súlyt jelent.
zsindely felrakás, tetőlejtés táblázat

 

zsindely felrakás, gerincelem2. A gerincek és élek lefedéséhez, valamint a kezdősor kialakításához szükséges mennyiségű zsindely. Itt kell kiszámolnunk azt a mennyiséget, ami a gerincek, élgerincek, kutyaólak gerinceinek fedéséhéz kell. A választott zsindely színével megegyező színű téglány zsindelyt kell vásárolnunk, amiből általában egy csomag 9 folyóméter gerinc fedésére elegendő.

3. A kezdősor kialakításához szükséges zsindelymennyiség. Itt is a választott zsindely színével megegyező színű téglány zsindelyt kell vásárolnunk, ebből egy csomag 21 folyóméter kezdősor kialakításához lessz elegendő.

Ez a három mennyiség adja a vásárolandó zsindely mennyiséget.

 

Fontos tudnunk néhány kifejezést, amit a leírásban használni fogunk:

zsindely felrakás, kifejezések

 

A tetőfelület előkészítése

zsindely felrakás, tetőfelület előkészítése1. Hordozó felület

A tetőfelületnek simának, keménynek, száraznak és biztonságosan rögzítettnek kell lennie. Anyaga lehet jó minőségű rétegelt lemez vagy nem vetemedő faháncslemez, hazánkban leginkább OSB lap! Deszka használata esetén az maximum 15 cm széles lehet. Az alkalmazott fogadó felület vastagsága a szarufák egymástól mért távolságától függ. Kérjük ellenőrizze a helyi építési jogszabályokat. Minden faanyagot megfelelően ki kell szárítani beépítés előtt. A hordozó felületet megfelelően alá kell támasztani és eltolt rendszerben kialakítani. Nem megfelelően merev hordozófelületet biztosító anyag használata tetőmozgásokat eredményezhet, amelyek károsítják a zsindelyt.

 

zsindely felrakás, gerinc szellőző2. Szellőztetés, zsindely szellőző

Elengedhetetlen, hogy megfelelő szellőzési lehetőséget biztosítsunk a tető szerkezetben, amelyen keresztül a hő és a pára távozhat. Lehetővé kell tenni a szabad levegő áramlását a hordozófelület alja és a hőszigetelés között, az eresztől a gerincig.

zsindely felrakás, pontszellőző

A minimális nettó szellőzőfelület 15°- 25° tetőlejtés esetén 33 cm2, 25°- 85° tetőlejtés esetén 16 cm2 minden 1 m2 szigetelt tetőfelületre számítva (P), mindig egyenlő elosztásban az eresz és a gerinc között. (További információt az IKO Szellőzési brosúrájában talál.)

 

zsindely felrakás, zsindely alátét lemez3. Zsindely alátét lemez

Elkerülendő, hogy a tető egyenetlenségei kivetüljenek a kész zsindelyfelszínre, rögzítsük az alátétlemezt a lehető legsimábban, gyűrődésektől és hullámoktól mentesen, párhuzamosan az eresszel.


15°- 20° tetőlejtés esetén

zsindely felrakás, Armourbase Stick öntapadós alátétlemez1. lehetőség: Javasolt a teljes tetőfelület lefedése IKO Armourbase Stick öntapadó alátét vagy hasonló, modifikált nehézlemezzel, amely a teljes tetőfelületre ragad. A tekercsek végeinél 15, oldalainál 10 cm-es átfedést alkalmazzunk.

 


zsindely felrakás, Armourbase Pro alátétlemez2. lehetőség: Használjunk IKO Armourbase Pro alátétlemezt, dupla fedést alakítva ki a teljes tetőfelületen. Vágjunk egy 50 cm széles kezdősort, majd folytassuk a felrakást 50 cm-es átfedésekkel az oldalaknál és 30 cm-es függőleges átfedést a végeknél.


Armourbase Pro zsindelyalátét lemez21°- 85° tetőlejtés esetén:A teljes tetőfelületet fedjük IKO Armourbase Pro alátétlemezzel vagy más, engedélyezett zsindelyalátéttel. Az alátétet az eresszel párhuzamosan, 10 cm-es vízszintes és 15 cmes függőleges átfedéssel rögzítsük.Az Armourbase Pro, Stick és ECO alátétlemezeken előre nyomtatott 10 cm-es átfedési jelölést található a könnyebb pozícionálás érdekében. Épp annyi szöget használjunk, amennyi a helyén tartja az alátétet.

85°- 90° tetőlejtés esetén: Nincs szükség alátétlemezre. Kizárólag Shield és Designer zsindely használható.

 

4. VÁPÁK

A vápák előkészítése attól függ, hogy a Nyitott, Fonott vagy a Vágott vápaképzési eljárást
választjuk:
Nyitott vápa előkészítése• Nyitott vápa előkészítése
Fedjük a vápát 1 m széles IKO Armourbase (1) alátéttel. Az átfedéseket 30 cm-esre hagyjuk és leragasztjuk (2). A tetőfelületek alátétlemezeinek végét 15 cm-rel kell a vápa alátétje fölé engedni. (3). Fejezzük be a vápa kialakítását IKO Armourvalley vápalemez vagy fém vápafedés felrakásával, amely nem lehet 60 cm-nél keskenyebb és 0,4 mm-nél vékonyabb, valamint rozsdaállónak kell lennie. Helyezzük az alátét lemez fölé a vápában (4). Az IKO Armourvalley-t 40 cm-enként szögeljük, 2,5 cm-re a szélétől. Amennyiben az átfedés elkerülhetetlen, úgy annak 30 cm-esnek kell lenni és ragasztással vagy hegesztéssel (melegítéssel) kell rögzíteni (5). A fémfedést 25 cmenként kell szögelni, 30 cm-es átfedést kialakítani és azt ragasztani.


Fonott vápa előkészítése• Fonott és Vágott vápa előkészítése
Készítsük elő a vápát egy réteg IKO Armourbase Stick vagy Armourbase Pro Plus öntapadó alátéttel, 30cm-es átfedéssel. Alternatívaként használhatunk IKO Armourbase vagy más, engedélyezett zsindely alátétlemezt, amit a szélektől 2,5 cm-re szögelünk. Az átfedések 30 cm-esek és ragasztottak.

 

 

5. AZ ERESZSZEGÉLY VÉDELME

Eresz védelme

Azokon az éghajlatokon, ahol januárban az átlaghőmérséklet -1°C, az ereszszegélyt védeni kell a visszafagyástól, amely a víz visszajutását eredményezi a tetőszerkezetbe, a zsindely alá. Alkalmazzunk IKO Armourbase öntapadó alátétet az eresz mentén,legalább a belső faltól befelé mért 60 cm-es távolságig. 8 cm-es vízszintes és 15 cmes függőleges átfedést alakítsunk ki. Alternatívaként használhatunk IKO Armourbase alátétlemezt, amellyel kettős fedést alakítunk ki. Vágjunk egy 50 cm széles kezdősort, majd folytassuk a felrakást 50 cm-es leragasztott  átfedésekkel az oldalaknál és 30 cm-es függőleges átfedést a végeknél. Fedjük a tetőt így legalább a belső faltól befelé mért 60 cm-es távolságig.

6. SZEGÉLYLEMEZEK

Az eresz- és oromszegély lemezek készüljenek rozsdaálló anyagból úgy, hogy legalább 8 cm-el nyúljanak túl a tető szélénél és arra ráhajoljanak. A bádogozást az eresznél az alátétlemez alá, míg az oromnál fölé kell rögzíteni.

Zsindely felrakás krétavonalak segítségével7. KRÉTAVONALAK

A krétavonalak vizuális segítséget nyújtanak, amelyek segítenek beállítani a zsindelyt vízszintesen és függőlegesen. Szintén segítenek a tetőtárgyak (kémény, ablak) megkerülésénél. Vízszintes krétavonalat csaphatunk minden 4-5. zsindelysornál. Hosszú zsindelysorok esetén használjunk függőleges krétavonalat úgy, hogy a sor közepén csapjuk ki és a vonaltól jobbra és balra rakjuk a zsindelyeket. A krétavonalak vezető segítségek és nem felrakási helyet jelölnek.

ZSINDELY FELRAKÁSA

I. SZÖGELÉS ÉS RAGASZTÁS

A jó tető előfeltétele a megfelelő rögzítés. Úgy verjük be a szögeket, hogy azok feje szineljen, de ne vágjon bele a zsindely felszínébe. Mindig a kivágások felett 2,5 cm-rel és a szélektől 2,5 cm-re szögeljünk.
Zsindely felrakása - a helyes szögelés

Az alábbi táblázatban látható a korrekt szögelés helye és mennyisége a használt zsindelytípustól és tetőlejtéstől függően. Fontos: szeles területeken vagy 60° feletti tetőlejtés esetén további szögek és IKO Shingle Stick-kel történőkézi ragasztás használata válhat szükségessé, az ábrán látható pontokon. Hideg időben történő felrakáskor szintén kéziragasztás szükséges. Szeles területen a gerinc melletti felső öt sor minden zsindelytagozatát le kell ragasztani. A bitumenes ragasztót óvatosan kell adagolni úgy, hogy egy ragasztópont átmérője ne legyen nagyobb kb. 25 mm-nél. Szögelési pozíció laminált zsindelyeknél: CAMBRIDGE XPRESS LANE = SZÖGELÉSI SÁV
Zsindely szögelése és ragasztása
Öntapadó zsindely szögelése és ragasztása

 

KEZDŐSOR

Kezdősor kialakításaKészítsünk kezdősort úgy, hogy a kivágások felső végeit összekötő vonal mentén levágjuk a tagozatokat a zsindelyről. Vágjunk le fél tagozatnyit az első kezdősor elemből, így biztosítva, hogy ennek találkozásai nem fognak egybeesni az első zsindelysor találkozásaival.
A kezdősornak 6-10 mm-el kell túllógnia az ereszszegélyen illetve az oromszegélyen, ahol lehet. Laminált zsindelyekhez használjunk téglány zsindelyből kialakított kezdősort vagy az előre gyártott Starterstrip kezdősort Cambridge Xpress-hez.
NAGYON FONTOS! IKO ZSINDELYHEZ NE HASZNÁLJON "FORDÍTOTT ZSINDELYT KEZDŐSORNAK"! Ez egy elavult, szakmaiatlan és hibás eljárás, ami a zsindelytetőjének idő előtti tönkremenetelét fogja okozni, ami beázás formájában fog jelentkezni!!

Zsindely felrakása soronkéntI. ELSŐ SOR ÉS A ZSINDELY FELRAKÁS FOLYAMATA

• Első sor (4):
Kezdjünk egy teljes zsindelylappal, amit az oromnál és az eresznél a kezdősorhoz igazítunk.
Szögeljük, ahogy az a 6a ábrán látható és folytassuk a tetőn keresztül egész zsindelyekkel.
• Második sor (5):
Vágjunk le fél tagozatnyit egy zsindelylapból és kezdjük az oromnál a felrakást. Úgy szögeljük le a zsindelyt, hogy a tagozatok alsó szélei fedésbe kerüljenek az előző zsindelysor kivágásainak tetejével. (Úgy módosítsuk a látható felület nagyságát, ahogy azt a tetőlejtés megkívánja.)
• Harmadik és további sorok (6):
Vágjunk le egy egész tagozatnyit egy zsindelyről és ezzel kezdjük a sort az oromnál. Minden további sornál egy fél tagozatnyival többet vágjunk le a sorkezdő zsindelyből. A szélverte víz elleni védekezés céljából ragasszuk le a zsindelyt az oromszegélynél.

Figyelem:
Laminált zsindelyek felrakásakor vágjunk le 25, 50, 75… cm széles darabokat a zsindelylemez bal oldaláról a második (5), harmadik (6), negyedik (7)… sornál. Más rövidítési méret választás 10 és 25 cm között szintén megengedett.

 

II. VÁPÁK ZSINDELYEZÉSE

Zsindely felrakás - nyitott vápa kialakításaNyitott vápa eljárás (8b ábra)
Csapjunk krétavonalat a gerinctől az ereszig úgy, hogy a gerincnél 8-8 cm-re induljon a vápa esésvonalától jobbra és balra, és méterenként 1 cm-rel növekedjen a szélessége az eresz felé haladva. (1) Ezekhez a krétavonalakhoz vágjuk a zsindelyeket a vápában és vágjunk le egy 5 cm nagyságú háromszöget minden zsindely sarkából, hogy a vápába vezesse a vizet (2). Minden zsindely vápa felőli végét ragasszuk le IKO Shingle Stick (3) ragasztóval és a krétavonalaktól 5 cm-es távolságban szögeljük (4)


Fonott vápa zsindely felrakásaFonott Vápa eljárás (8f ábra)
Végezzük el a zsindely felrakását a vápán keresztül. Az utolsó zsindelynek legalább 30 cm-rel kell átfednie a másik tetőfelületre(1), ahol egy további szöggel rögzítjük a felsősarkát(2). Szögelés előtt szorosan nyomjuk a vápába a zsindelyt. Ne szögeljünk a vápa középvonalától mért 15 cm-en belül!
Elővigyázatosan használjuk a fonott vápa technikát laminált zsindelyek esetén (Cambridge Xpress és Xtreme) és főleg csak kis tetőlejtésnél, mert ezek a vastag, több rétegű zsindelyek nehezebben idomulnak bele a vápába, ráadásul nagyon sok réteg zsindely kerül egymásra ezek használatakor.


Vágott vápa zsindely felrakásaVágott Vápa eljárás (8e ábra)
23° felett
Kezdjük a vápa kiképzését a laposabb vagy a nagyobb tetősíkkal. A kezdőelemet össze kell fonni (1) (engedjük át legalább 25 cm-rel a másik tetősíkra). Engedjük át a zsindelyt a csatlakozó tetősíkra minimum 30 cm hosszan. Ne szögeljünk a vápa középvonalától mért 15 cm-en belül! Egy darab további szöget használjunk minden zsindely végénél, ami átszeli a vápát (2). Miután befejeztük ezt a tetősíkot, csapjunk ki egy krétavonalat (3) 5 cm-rel a középvonaltól a még be nem fedett tetősíkon. Rakjuk fel a zsindelyeket a második tetősíkon, vágjuk a végeiket a krétavonalhoz és vágjunk le a felső sarkukból egy 5 cm-es háromszöget, hogy a vizet a vápába vezessék. (4) Minden zsindely vápa felőli végét ragasszuk le IKO Shingle Stick ragasztóval (5).

 

III. GERINCEK ÉS ÉLEK (9a & 9b ábra)

Úgy fejezzük be az utolsó zsindelysort, hogy a gerinc fedése megfelelően takarja azt mindkét oldalon. A kivágások mentén vágjunk a téglány és gyémánt zsindelyekből gerincelemeket.
(1). (ArmourShield: (A) látható rész, (B) fedett rész) (9a ábra).
Gerinc zsindely kialakítása
A gerinc és élfedő zsindelyeket dupla fedéssel kell felrakni. Hideg időben melegítsük meg a zsindelyt hajlítás előtt. Az elemeket a tagozatok szélétől 16 cm-re szögeljük(2) és 2,5 cm-re mindkét oldaltól (3), 14 cm-es látható felületet hagyva.
A meghatározó széliránnyal szembeni végén kezdjük a gerinc fedését (9b ábra)
Zsindely gerinc szélíránnyal szemben történő kialakítása
A Cambridge Xpress zsindely dupla laminálásának a gerinceken is visszaköszönő 3D szerkezetét úgy tudjuk kialakítani, hogy két gerincelemet egymásra fektetjük, az éleket kb. 2,5 cm távolságra elcsúsztatva egymástól (9a - D ábra)


IV. BÁDOGOZÁSOK: Kémény (10a ábra) - Lépésenkénti bádogozás (10b ábra)

Kémények körüli bádogozás kialakítása

V. ÁTFEDÉS: Minta Cambridge Xpress zsindellyel történő átfedésre (11 ábra)

Átzsindelyezés, tetőfelújítás Cambridge zsindellyel

Forrás: IKO Magyarország Kft.

www.zsindelyaruhaz.hu

Google+ By Andrea Czidor

VNV a Google+-on

Folytatás
Kosár tartalma
Az Ön kosara jelenleg üres...
Akciós termékek
Cambridge Xtreme 9,5°-tól 52 Dual Black fekete öntapadó laminált zsindely
Cambridge Xtreme 9,5°-tól 52 Dual Black fekete öntapadó laminált zsindely
Ár: 6.540 Ft/m2 bruttó
Akciós ár: 6.213 Ft/m2 bruttó
Akció időtartama: 2024. 05. 24 - 2024. 08. 01
Kedvencek
01.Armourbase Pro polipropilén hordozójú bitumenes zsindely alátétlemez, 30 m2-es tekercsben
02.Armourbase ECO 50 polipropilén hordozójú bitumenes zsindely alátétlemez, 50 m2-es tekercsben
03.Armourbase 15 bitumenes zsindelyalátétlemez 1,5 mm
04.Armourbase Pro Plus polipropilén hordozójú bitumenes zsindely alátétlemez öntapadó csíkkal ellátva, 30 m2-es tekercsben
05.Respiro 120 páraáteresztő tetőfólia
Vélemények a termékről tovább
Cambridge Xpress 53 Autumn Brown barna laminált zsindely
A házunkon IKO Cambridge Xpress 53 Autumn Brown zsindely van ..
5 az 5 csillagból!
zsindely.hu | IKO zsindely webáruház